Menu Sluiten

Google Analytics Opleiding


Google analytics opleiding

Informatie over Google Analytics opleiding.

Google Analytics is een dienst voor webanalyse van Google om statistieken van een website te verzamelen en gedetailleerd weer te geven. Het doel van deze dienst is om de beheerder van de website een duidelijk beeld te geven van onder andere de bezoekersstromen, verkeersbronnen en paginaweergaves. Aan de hand van deze informatie kan een webmaster eventuele reclamecampagnes uitzetten of delen van de website aanpassen aan het gedrag van de bezoeker.

Een belangrijk onderdeel van online marketing is het analyseren van je webstatistieken.

En vooral: je acties bijsturen op basis van die resultaten. Want daar schuilt het grootste voordeel van online marketing. Bijsturen is goedkoop, snel én impactvol.

Als u wil leren hoe u Google Analytics kunt gebruiken, is een van de eerste en belangrijkste dingen die u moet doen, u aanmelden voor een gratis account. Het is heel gemakkelijk om te doen.

U hoeft niet te beschikken over een snelle internetverbinding of een e-mailadres.

Alles wat je nodig hebt is een geldig e-mailadres en wat basisinformatie over jezelf. Als je een website hebt, is het nog makkelijker. Vergeet niet om te controleren of de domeinnaam van uw website actief is voordat u probeert te registreren voor uw Google Analytics Training.

Google Analytics is een tool waarmee je alles kan meten wat op je website gebeurt.

Zo kom je een schat aan informatie te weten over je bezoekers.

Google Analytics is nauw verbonden met Google Ads, hierdoor is het voor een webmaster eenvoudig om reclamecampagnes te beheren en zo nodig aan te passen.

Nu dat u een account heeft, is de volgende stap in de Google Analytics Training het doornemen van de Google Analytics Code of Ethics om meer te weten te komen over de gedragscode van Google en hun inzet voor transparantie. Dit zijn zeer belangrijke factoren om te overwegen wanneer u werkt met bedrijven die vertrouwen op toegangsbeheersystemen van derden, zoals Google Analytics en andere elementen van hun web analytics suite.

Google, als instelling, is zeer transparant met betrekking tot hun gedragscode en hun inzet om transparantie te bieden aan hun klanten.

Als u gebruik maakt van derden elementen van uw web analytics, zoals Google AdWords, bijvoorbeeld, is het belangrijk om bewust te zijn van dit beleid en de repercussies als ze niet worden gevolgd.

Om levenslang toegang te krijgen tot alle verbazingwekkende tools en functies van Google Analytics, moet u een Google Analytics-certificering behalen. Google biedt twee verschillende niveaus van certificering: Associate en Professional.

U kunt kiezen om ofwel de Professional of de Associate versie van de certificering te voltooien, maar u moet beide cursussen voltooien om goed opgeleid te zijn en een volledige levenslange toegang tot Google Analytics te krijgen.

Het Associate-programma wordt aanbevolen voor diegenen die willen leren hoe de Google Analytics-componenten te gebruiken, met inbegrip van de modules over de verschillende analytics-besturingselementen en rapportage.

Om een gebruiker op professioneel niveau van Google Analytics te worden, moet u het certificeringsexamen afleggen. Zodra u slaagt voor dit certificeringsexamen, krijgt u volledige toegang tot alle analytische mogelijkheden van Google Analytics, met inbegrip van de mogelijkheid om gegevens te exporteren en de rapporten die daarbij horen.

Alle cursussen in het Associate programma omvatten lezingen en oefensessies.

Deze sessies omvatten tutorials en oefeningen over de installatie en configuratie van de Google Analytics-software. U krijgt ook ondersteuning nadat u het systeem voor het eerst hebt geinstalleerd. De lessen in de Professional opleiding omvatten het eigenlijke examen, dat naar verwachting 20 uur in beslag zal nemen. Er zijn typisch twee uur lezingen en twee uur oefensessies voor het examen.

Info over google analytics opleiding

Meer info over Google analytics opleiding

Wat dient u nog te weten over SEO en een Google Analytics maatopleiding.

Het cursuswerk is ontworpen om u alles te leren wat u moet weten over het gebruik van de Google Analytics tracking code en de rapportagefunctionaliteiten van het platform.

U wordt opgeleid om uw eigen aangepaste analytische panelen te maken, individuele bezoekers te volgen en de prestaties van uw website te beoordelen via de tracking code.

U leert ook over de rapportagefuncties en hoe u het meeste uit uw Google Analytics-accounts kunt halen. U krijgt een volledig en uitgebreid inzicht in de power-users van het platform, met inbegrip van degenen die al jaren actief zijn en degenen die net begonnen zijn met het gebruik van de tool.

Om goed te kunnen bijsturen, moet je de cijfers natuurlijk wel juist kunnen interpreteren.

Heel wat marketeers bekijken hun webstatistieken, maar halen er onvoldoende informatie of actiepunten uit.

Jouw Google Analytics cijfers komen uit jouw site. Waarschijnlijk heb je niet al die cijfers nodig maar enkel die voor jouw specifieke bedrijfsactiviteit.

Google Analytics is onlangs drastisch gewijzigd naar Google Analytics 4 of afgekort GA4.

Nieuwe toepassingen en rapporten zijn legio.

Zorg ervoor dat het leren werken met de nieuwe Google Analytics een ontdekkingstocht is en geen calvarietocht.

Er zijn gespecialiseerde bedrijven die je gepersonaliseerde opleidingen Google Analytics aanbieden. Aarzel zeker niet om op hen beroep te doen als je advies in Google Analytics nodig hebt.

Meer info over google analytics opleiding nu op beboost.be.

Tags

Aan De Slag Met Ga 4 | Advies Google Analytics | Bedrijfsopleidingen Google Analytics | Bijscholing Google Analytics 4 | Cursus Google Analytics Opleiding | Ga4 Configureren | Ga4 Integreren |